Томати для цього рецепта потрібно вибирати стиглі, соковиті і м’ясисті. Добре сюди підійдуть салатні сорти. Радимо поставити побільше таких помідорів, тому що взимку ці заготовки моментально з’їдаються.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Помідори свіжі (великі) – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2,5 ст. ложки
- Желатин харчовий – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками в желатині на зиму просто! Помідори і зелень ретельно помити і дати обсохнути.
томати Порізати часточками або товстими кільцями. Цибулю почистити і нарізати кільцями.
простерилизованную банку скласти по черзі шарами цибулю і томати.
Між шарами укладати також кріп і горошини перцю. У каструлю налити воду для маринаду. Всипати туди сіль з цукровим піском, перемішати до розчинення кристалів. Довести до кипіння. Всипати желатин, перемішати і варити ще 30 сек. Влити оцет, розмішати і залити маринад в банку до плічок.
Встановити банки з помідорами в каструлю, в яку на дно застелити тонке кухонне рушник. Влити воду, щоб вона покрила плечі банок, і стерилізувати заготовки 15 хв. Закатати банки стерильними кришками за допомогою машинки, перевернути і залишити остигати під старою теплою курткою. Перемістити заготовки в підвал або льох.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Помідори гарячим способом Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму