Якщо любите аромат базиліка в поєднанні зі смаком томатів, обов’язково спробуйте закатати пару банок помідорів черрі з цією пряністю. Такі закачування не клопітно у приготуванні, а взимку розходяться на ура серед домашніх.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори черрі – 1 кг
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 35 мл
Процес приготування:
Готувати помідори черрі з базиліком на зиму просто! Помідори і зелень добре помити. Черрі наколоти біля основи виделкою або зубочисткою. Додати перець горошком, гілки кропу, зубчики часнику, лавровий лист, цукровий пісок і сіль.
Помідори залити окропом і залишити, поки повністю не охолонуть.
Черрі з прянощами і зеленню перекласти в банки. Маринад довести до кипіння, покласти мед, листочки базиліка і влити яблучний оцет.
Залити черрі в банках гарячим маринадом і залишити до повного охолодження, потім перемістити в темне прохолодне місце: підвал або льох.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Помідори гарячим способом Помідори з базиліком на зиму Помідори з яблучним оцтом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори черрі на зиму Солодкі помідори на зиму