Якщо любите аромат базиліка в поєднанні зі смаком томатів, обов’язково спробуйте закатати пару банок помідорів черрі з цією пряністю. Такі закачування не клопітно у приготуванні, а взимку розходяться на ура серед домашніх.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори черрі – 1 кг
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 35 мл

Процес приготування:

Готувати помідори черрі з базиліком на зиму просто! Помідори і зелень добре помити. Черрі наколоти біля основи виделкою або зубочисткою. Додати перець горошком, гілки кропу, зубчики часнику, лавровий лист, цукровий пісок і сіль.

Помідори залити окропом і залишити, поки повністю не охолонуть.

Черрі з прянощами і зеленню перекласти в банки. Маринад довести до кипіння, покласти мед, листочки базиліка і влити яблучний оцет.

Залити черрі в банках гарячим маринадом і залишити до повного охолодження, потім перемістити в темне прохолодне місце: підвал або льох.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Помідори гарячим способом Помідори з базиліком на зиму Помідори з яблучним оцтом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори черрі на зиму Солодкі помідори на зиму