Ідеальні мариновані помідори виходять в розсолі з часником, рецепт такий закачування є в арсеналі кожної господині. Смачні пряні помідори можна подавати до картоплі і м’ясних страв, а також додавати їх в борщ.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 700 – 800 гр.
  • Часник – 6 – 7 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідор десертних з часником? Приготуйте банки для закаток, помийте і стерилізуйте їх. Металеві кришки прокип’ятіть. Помідори помийте і обсушіть, на кожному овоче зробіть прокол тонкої зубочисткою.

Часник очистіть від лушпиння. Укладіть в банки в довільному порядку зубчики часнику і помідори.

У каструлі закип’ятити воду, залийте нею помідори, прикрийте кришкою і залиште на 7-10 хвилин.

Потім злийте воду назад в каструлю, додайте цукор, сіль і оцет, доведіть маринад до кипіння. Знову залете банки з помідорами гарячим маринадом. Щільно закрутіть кришки, банки переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зубчики часнику також будуть дуже смачними і їх можна сміливо подавати на стіл разом з помідорами.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником Помідори з цукром на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації