Заготовки на зиму вкрай рідко обходяться без консервованих помідор. Адже консервовані томати – смачна і соковита заготовка. Вашій увазі представлений простий рецепт консервації помідор на зиму половинками.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпччатый – 1 головка
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Петрушка – 6 пучків
  • Кріп – 6 пучків
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори консервовані половинками, вимиті помідори розріжте навпіл.

В стерилізовану банку укладаємо кріп, петрушку, порізану півкільцями ріпчасту цибулю, перець, лавровий лист, очищені зубчики часнику. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на трилітровий обсяг заготівлі.

Далі укладаємо в банку половинки томатів.

Щоб приготувати маринад, необхідно набрати в каструлю воду, поставити на вогонь, додати у воду цукровий пісок і сіль, довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини.

В банку вливаємо оцет, слідом гарячий маринад. Далі ємність герметично закриваємо кришками. Остуджуємо в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, попередньо обгорнувши банку з томатами теплою ковдрою. Зберігати заготовку необхідно в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори часточками на зиму