Заготовки на зиму вкрай рідко обходяться без консервованих помідор. Адже консервовані томати – смачна і соковита заготовка. Вашій увазі представлений простий рецепт консервації помідор на зиму половинками.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпччатый – 1 головка
- Лавровий лист – 6 шт.
- Петрушка – 6 пучків
- Кріп – 6 пучків
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори консервовані половинками, вимиті помідори розріжте навпіл.
В стерилізовану банку укладаємо кріп, петрушку, порізану півкільцями ріпчасту цибулю, перець, лавровий лист, очищені зубчики часнику. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на трилітровий обсяг заготівлі.
Далі укладаємо в банку половинки томатів.
Щоб приготувати маринад, необхідно набрати в каструлю воду, поставити на вогонь, додати у воду цукровий пісок і сіль, довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини.
В банку вливаємо оцет, слідом гарячий маринад. Далі ємність герметично закриваємо кришками. Остуджуємо в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, попередньо обгорнувши банку з томатами теплою ковдрою. Зберігати заготовку необхідно в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори часточками на зиму