Пропоную приготувати смачну закуску на зиму – помідори по-чеськи з часником. Помідори виходять запашними і дуже апетитними, спробувавши, просто неможливо зупинитися. Тому рекомендую готувати відразу у великій кількості, щоб уникнути подальших жалю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори по-чеськи з часником. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте кільцями товщиною 1 сантиметр.

Помідори вибирайте міцні, розмір плодів ніяк не вплине на заготовку. Помідори ретельно вимийте і обсушіть. Вирізати плодоніжку і наріжте часточками.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Часник очистіть від лушпиння. На дно стерильних банок викладіть кілька зубчиків часнику.

Потім викладіть лавровий лист.

Гострий перець вимийте, обсушіть і наріжте кільцями. У кожну банку викладіть запашний перець горошком і чорний перець горошком. Додайте кілька колечок гострого перцю в кожну банку.

Зелень кропу і петрушки вимийте і струсіть зайву вологу. Заповніть банки різаними помідорами до половини, як можна щільніше, потім викладіть часник, кілька кілець цибулі, зелень кропу і зелень петрушки. Заповніть банки до кінця часточками помідорів, поміщаючи в порожнечі зубчики часнику.

У каструлю налийте 4 склянки води, додайте цукровий пісок і кам’яну сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Влийте столовий оцет, знову дайте закипіти і зніміть з вогню.

Відразу залийте банки з помідорами приготовленим маринадом і влийте рослинне масло. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують заготівлю 15 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки і добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді. Потім перемістіть банки з помідорами по-чеськи в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Гострі помідори Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори часточками з цибулею Помідори на зиму Помідори часточками на зиму Помідори чилі на зиму