Помідори в банці на зиму часто лопаються і втрачають свій приємний зовнішній вигляд. Аби уникнути цього, овочі можна заготовити холодним способом з додаванням аспірину. Така закуска виходить оригінальної за смаком – квашеної, кисло-солодкою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори на зиму з аспірином холодним способом, відбираємо для заготівлі міцні і стиглі помідори, ретельно промиваємо їх, видаляємо плодоніжки.
Підготуємо інші інгредієнти. Перець і свіжу зелень промиваємо. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Заздалегідь кип’ятимо і повністю охолодити літр води.
В банку щільно викладаємо помідори, перець, зубчики часнику, зелень, лаврові листи і перець чорний горошок.
Засипаємо продукти в банку сіллю і цукром, укладаємо дві таблетки аспірину і заливаємо холодною кип’яченою водою. Закриваємо кришкою, перевертаємо банку кілька разів, щоб сіль і цукор рівномірно розподілилися.
Через годину-півтора помідори холодним способом з аспірином готові. Їх можна подавати до столу або залишити на зберігання.
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму класичні Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом