Помідори в банці на зиму часто лопаються і втрачають свій приємний зовнішній вигляд. Аби уникнути цього, овочі можна заготовити холодним способом з додаванням аспірину. Така закуска виходить оригінальної за смаком – квашеної, кисло-солодкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори на зиму з аспірином холодним способом, відбираємо для заготівлі міцні і стиглі помідори, ретельно промиваємо їх, видаляємо плодоніжки.

Підготуємо інші інгредієнти. Перець і свіжу зелень промиваємо. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Заздалегідь кип’ятимо і повністю охолодити літр води.

В банку щільно викладаємо помідори, перець, зубчики часнику, зелень, лаврові листи і перець чорний горошок.

Засипаємо продукти в банку сіллю і цукром, укладаємо дві таблетки аспірину і заливаємо холодною кип’яченою водою. Закриваємо кришкою, перевертаємо банку кілька разів, щоб сіль і цукор рівномірно розподілилися.

Через годину-півтора помідори холодним способом з аспірином готові. Їх можна подавати до столу або залишити на зберігання.

Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму класичні Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом