Такі салати, як морква по-корейськи або буряк по-корейськи у всіх на слуху, а ось помідори по-корейськи зустрічаються рідше, але від цього закуска не стає менш смачною. Хочу поділитися закускою з помідорів по-корейськи, такий рецепт часто не без причини називають «Мова проковтнеш».
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник 8 зуб.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 50 гр.
- Масло оливкове – 50 гр.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати помідори по-корейськи «Мова проковтнеш» одне задоволення! Помідори середнього розміру ретельно промийте під проточною водою, просушіть і розріжте на чотири частини, вирізати плодоніжку. Нарізані помідори складіть у глибоку ємність.
Болгарський перець, гострий перець чилі, зелень ретельно промийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Болгарський перець і перець чилі розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець, перець чилі, половину зелені і часник помістіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної маси.
В чашу блендера, додайте чорний мелений перець, мелений коріандр і яблучний оцет. Ретельно перемішайте.
Потім додайте цукровий пісок, сіль і влийте оливкове масло. Ще раз перемішайте.
Решту зелень петрушки і кропу нарубайте ножем.
Подрібнену заправку перекладіть в миску з помідорами.
Потім додайте порізану зелень. Ретельно перемішайте, затягніть ємність харчовою плівкою і поставте в холодильник на добу. Закуску потрібно періодично перемішувати. За добу потрібно перемішати приблизно 4 рази.
Готову закуску дістаньте з холодильника і подавайте на стіл.
Приємного насолоди!
Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу Помідори з яблучним оцтом Помідори по-корейськи Помідори чилі на зиму Швидкі мариновані помідори з часником