Такі салати, як морква по-корейськи або буряк по-корейськи у всіх на слуху, а ось помідори по-корейськи зустрічаються рідше, але від цього закуска не стає менш смачною. Хочу поділитися закускою з помідорів по-корейськи, такий рецепт часто не без причини називають «Мова проковтнеш».


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 50 гр.
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Коріандр – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори по-корейськи «Мова проковтнеш» одне задоволення! Помідори середнього розміру ретельно промийте під проточною водою, просушіть і розріжте на чотири частини, вирізати плодоніжку. Нарізані помідори складіть у глибоку ємність.

Болгарський перець, гострий перець чилі, зелень ретельно промийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Болгарський перець і перець чилі розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець, перець чилі, половину зелені і часник помістіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної маси.

В чашу блендера, додайте чорний мелений перець, мелений коріандр і яблучний оцет. Ретельно перемішайте.

Потім додайте цукровий пісок, сіль і влийте оливкове масло. Ще раз перемішайте.

Решту зелень петрушки і кропу нарубайте ножем.

Подрібнену заправку перекладіть в миску з помідорами.

Потім додайте порізану зелень. Ретельно перемішайте, затягніть ємність харчовою плівкою і поставте в холодильник на добу. Закуску потрібно періодично перемішувати. За добу потрібно перемішати приблизно 4 рази.

Готову закуску дістаньте з холодильника і подавайте на стіл.

Приємного насолоди!

Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу Помідори з яблучним оцтом Помідори по-корейськи Помідори чилі на зиму Швидкі мариновані помідори з часником