Вогняна закуска для любителів гострих страв. Помідори потрібно вистоювати 8 годин і більше, проте воно того варто. Для рецепту томати повинні бути невеликими і щільними.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для корейської моркви – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати помідори по-корейськи для закуски? Помідори помити і порізати навпіл, видалити плодоніжки. Почистити часник з морквою, у перців прибрати насінні коробки.

Перець і часник порізати і перекрутити через м’ясорубку або в кухонному комбайні. Зелень вимити й подрібнити. Моркву потерти на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній.

Томати викласти зрізами вгору в герметичну посуд, далі розкласти часник з перцем, слідом йде морква, зелень. Через 2 шари посипати прянощами, а також чорним і червоним перцем.

Окремо перемішати оцет з цукром і сіллю, влити рослинне масло. Ретельно розмішати і полити цим маринадом томати. Прикрити кришкою і поставити в холодильник на 8 годин, перевернувши тару догори дном.

Бажано все-таки витримати помідори довше, ніж 8 годин, тоді вони будуть смачніші.

Приємного апетиту!

Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори з часником і кропом Помідори по-корейськи Солодкі помідори з часником