Помідори в желатині скибочками легко стануть вашою улюбленою закускою на столі. Приготування не складне, а відсутність в рецепті оцту зробить блюдо ще більш ніжним смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Желатин харчовий – 0,5 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори скибочками в желатині просто! Помідори промиваємо та нарізаємо тонкими, але міцними скибочками. З цибулею чинимо також. Але його для приготування потрібно зовсім небагато. Вистачить однієї маленької цибулини. Укладаємо овочі в банку. Заздалегідь заливаємо желатин 150 мл води. Даємо настоятися 20-25 хвилин.

В цей час викладаємо в каструлю цукор, сіль, спеції, лавровий лист і перець горошок. Заливаємо 150 мл води, перемішуємо і варимо 2-3 хвилини після закипання.

З’єднуємо суміш зі спеціями з желатином. Ретельно перешиваємо і заливаємо помідори. Даємо охолонути страви, а потім охолоджуємо в холодильнику.

Коли желатинова заливка повністю застигне, скибочки помідор можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі помідори на зиму