Лечо – апетитна закуска з помідорів і перців. І так хочеться заготовити це блюдо на зиму. Але далеко не всі люблять додавати в закачування оцет. Лечо без оцту, приготована за цим рецептом виходить дуже соковитим і добре зберігатися.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лечо на зиму без оцту? Помідори та перці промиваємо. Помідори нарізаємо на 4 частини і подрібнюємо їх в пюре за допомогою блендера.

Додаємо в томатну масу сазар і сіль, відправляємо на вогонь і варимо 20 хв. після кипіння

Перці розрізаємо і очищаємо від насіння. Перці розрізаємо на смужки.

Додаємо перці в томатну масу і варимо півгодини. За 5 хв. до готовності додаємо подрібнений через прес часник.

Розкладаємо готове лечо в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Залишаємо лечо остигати при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо по-болгарськи Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму