Влітку хочеться заготовити якомога більше смачних і ароматних закаток, які будуть радувати в холодні зимові дні і нагадувати своїми яскравими фарбами про майбутнє літо. Однією з цікавих закаток я вважаю помідори та огірки в желатині. Не полінуйтеся приготувати їх.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – 2 гілки
  • Часник – 2 зуб.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати помідори та огірки в желатині на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Огірки, помідори, моркву і зелень петрушки ретельно вимийте.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями товщиною в 1 сантиметр.

Моркву очистіть за допомогою овочечистки і наріжте кружечками. А потім з допомогою гострого ножа, перетворіть кружечки в квіточки.

Огірки наріжте кружечками.

Обсохлі помідори розрізати на 4-6 частин залежно від їх розміру і видаліть плодоніжки. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Я іноді стерилизую на водяній бані. На це знадобиться 5-7 хвилин після закипання води. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.

На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком, часник, сушений базилік, гвоздику, коріандр, гірчицю і гілочку петрушки.

Чергуючи овочі між собою, шарами заповніть банки до половини, потім всипте половину необхідної кількості желатину, до кінця заповніть банки яскравими овочами, а зверху засипте залишився желатин.

У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте куховарську сіль, цукровий пісок, лавровий лист і парасольки кропу, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Приготовленим маринадом залийте банки з овочами. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, залийте теплою водою по плечики банок.

Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 15 хвилин на помірному вогні. Гарячі банки з закускою акуратно вийміть з каструлі, в кожну банку влийте оцтову есенцію і закатайте закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Потім переверніть і перемістіть банки з помідорами і огірками в желатині в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Помідори часточками з часником Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків, цибулі та моркви на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салати з цибулею на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з цибулею на зиму