Влітку хочеться заготовити якомога більше смачних і ароматних закаток, які будуть радувати в холодні зимові дні і нагадувати своїми яскравими фарбами про майбутнє літо. Однією з цікавих закаток я вважаю помідори та огірки в желатині. Не полінуйтеся приготувати їх.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Петрушка – 2 гілки
- Часник – 2 зуб.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Перець запашний – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Вода – 1 л
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати помідори та огірки в желатині на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Огірки, помідори, моркву і зелень петрушки ретельно вимийте.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями товщиною в 1 сантиметр.
Моркву очистіть за допомогою овочечистки і наріжте кружечками. А потім з допомогою гострого ножа, перетворіть кружечки в квіточки.
Огірки наріжте кружечками.
Обсохлі помідори розрізати на 4-6 частин залежно від їх розміру і видаліть плодоніжки. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Я іноді стерилизую на водяній бані. На це знадобиться 5-7 хвилин після закипання води. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.
На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком, часник, сушений базилік, гвоздику, коріандр, гірчицю і гілочку петрушки.
Чергуючи овочі між собою, шарами заповніть банки до половини, потім всипте половину необхідної кількості желатину, до кінця заповніть банки яскравими овочами, а зверху засипте залишився желатин.
У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте куховарську сіль, цукровий пісок, лавровий лист і парасольки кропу, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Приготовленим маринадом залийте банки з овочами. Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, залийте теплою водою по плечики банок.
Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 15 хвилин на помірному вогні. Гарячі банки з закускою акуратно вийміть з каструлі, в кожну банку влийте оцтову есенцію і закатайте закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Потім переверніть і перемістіть банки з помідорами і огірками в желатині в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Помідори часточками з часником Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків, цибулі та моркви на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салати з цибулею на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з цибулею на зиму