Помідори у власному соку без шкірки дуже смачна закачування, однак її підготовка займає певну кількість часу. У вас вийде стовідсотково натуральний продукт. Консервовані помідори і томатний сік можна використовувати для приготування домашніх соусів і супів.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів у власному соку без шкірки? Помідори помийте. Із загальної кількості помідор відберіть 2 кілограми більш дрібних щільних овочів. На кожному овоче зробіть хрестової надріз. Перекладіть овочі в каструлю, залийте їх окропом і залиште на 15-20 хвилин.

Решта 3 кілограми помідорів, перейдіть в м’ясорубці. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте сіль і цукор, перемішайте, варіть на повільному вогні 15 хвилин.

З помідорів злийте окріп, остудіть їх. Очистіть овочі від шкірки і укладіть в сухі стерилізовані банки так, щоб вони займали 2/3 об’єму банки. Залийте помідори киплячим томатним соком і закатайте банки кришками.

Банки укрийте теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму Томати, залиті окропом