Довгограючу легко приготувати закуску з помідорів. Її добре подавати до м’яса або риби, а також можна заготовити на зиму. Приготування у власному соку робить страву максимально соковитим і насиченим смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Для соку: –
  • Помідори свіжі – 1,2 кг
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори у власному соку без цукру легко! Для консервації вибираємо міцні стиглі помідори. Їх промиваємо і ошпарюємо окропом 2-3 хвилини. Інші овочі підуть на сік.

Ошпарені помідори остуджуємо, знімаємо з них шкірки і викладаємо в банки.

Решта помідори пропускаємо через соковижималку або подрібнюємо в блендері. Проціджуємо і отримуємо сік.

Сік виливаємо в каструлю, додаємо сіль і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Томатним соком заливаємо помідори в банках. Закриваємо кришкою і занурюємо на рушник у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо на плиті 30 хвилин. Потім даємо охолонути і дістаємо з каструлі. Помідори у власному соку готові.

Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори у власному соку Очищені помідори у власному соку Помідори без цукру на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори у власному соку