Завдяки рецептом, який представлений вашій увазі, ви можете запастися ароматною закускою, яка чудово поєднується з великою різноманітністю м’ясних страв, витративши на це мінімальну кількість часу. Звичайно, зараз можна знайти велику кількість рецептів засолювання помідорів, але ми вибрали перевірений часом спосіб, який використовували ще наші бабусі – помідори в бочці з гірчицею холодним способом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 10 кг
- Томатний сік – 2 л
- Сіль велика – 750 гр.
- Гірчиця порошок – 15 гр.
- Листя вишні – 10 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор в бочці з гірчицею холодним способом. В першу чергу необхідно ретельно вимити помідори. Плоди повинні бути соковитими і пружними.
На дно чистої бочки викладаємо промиті вишневі листя.
Поверх вишневих листя викладаємо помідори в один ряд. Потім ці помідори необхідно рясно посолити.
Наступний крок – повторюємо шари: спочатку листя, потім шар помідорів. Чергуємо шари таким чином, поки в бочці не закінчиться місце. Завершальним шаром повинен бути шар вишневих листя.
Залийте вміст бочки соком, сполученим з гірчичним порошком і сіллю. Поставте бочку під гніт до тих пір, поки помідори не почнуть бродити. Після цього переносимо помідори на зберігання в льох.
Помідори без цукру на зиму Помідори з гірчицею Помідори з гірчицею на зиму Солоні помідори без оцту Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори на зиму