Якщо хочете навчитися солити помідори в бочці, використовуючи при цьому гірчицю, то цей рецепт для вас! Зробити таку закуску нескладно, достатньо приготувати спеціальний розсіл з гірчичним порошком і залити ним помідори. Прості інгредієнти, мінімальну кількість часу на приготування – і ароматні помідори прикрасять ваш стіл!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Вода – 2,5 л
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори в бочці з гірчицею. На самому початку необхідно приготувати розсіл. У холодну воду додаємо цукровий пісок, сіль і гірчичний порошок. Все ретельно перемішуємо.

Помідори промиваємо під проточною водою. Потім в бочку укладаємо чисті помідори. В даному випадку використовується імпровізована пластикова бочка, але використовувати можна будь-яку.

Підготовленим раніше розсолом заливаємо помідори.

Після цього зверху на помідори ставимо який-небудь вантаж, щоб томати були повністю в розсолі. Поміщаємо помідори на 7 днів у прохолодне місце.

Ароматний і дуже смачна закуска у вигляді бочкових помідор, засолених з використанням гірчиці, готова!

Приємного вам апетиту!

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без оцту на зиму Помідори з гірчицею на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори в літрових банках