Дуже смачними виходять помідори, якщо заготовити їх на зиму в томатному соку. Концентрований томатний смак, з часником і перцем, просто не може не сподобається. Самі помідори можна подати як холодну закуску, а маринад на основі соку згодиться в якості напою. Томати потрібно вибирати зрілі, м’ясисті, без дефектів – це визначає смак і якість заготовки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 – 2 кг
  • Томатний сік – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати консервовані томати в томатному соку, їх миємо від забруднень. Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Банки ретельно промиваємо содовим розчином. Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. У підготовлені банки кладемо часник, горошини запашного і чорного перцю, лаврове листя. Наверх викладаємо помідори.

Окремо кип’ятимо воду і заливаємо їй помідори в банках. Прикриваємо кришкою і витримуємо томати в окропі протягом п’яти-семи хвилин. Потім воду зливаємо.

Томатний сік виливаємо в окрему каструлю, додаємо до нього сіль і цукор. Доводимо сік до кипіння і при постійному помішуванні кип’ятити три хвилини. В кінці додаємо оцет і перемішуємо.

Киплячим томатним соком заливаємо ошпарені помідори в банках і тут же закатуємо кришками.

Банки перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і даємо їм повільно охолонути. Після охолодження томати в томатному соку можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори у власному соку без стерилізації Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках