Помідори в томатній пасті на зиму – бюджетний і практичний варіант заготовки. Даний рецепт консервування помідорів в томатній пасті можна назвати класичним, так як він не припускає використання додаткових інгредієнтів у вигляді спецій. Завдяки цьому плоди зберігають свій свіжий смак і аромат, незважаючи на тривалість зберігання.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів в томатній пасті на зиму? Томати перебираємо, прибираємо в бік плоди з плямами і тріщинами. Щільні томати ретельно промиваємо холодною водою.

Літрову банку наповнюємо томатами. Укладаємо плоди як можна щільніше один до одного.

Приготуємо томатну заливку. У невелику ємність наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Далі додаємо в киплячу воду необхідну кількість томатної пасти, перемішуємо. Знову доводимо до кипіння. Якщо буде утворюватися піна, прибираємо її.

Коли заливка покипить пару хвилин, всипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо. Кип’ятимо томатну заливку ще кілька хвилин, потім додаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо газ.

В банку з томатами заливаємо гарячу заливку. Перед цим ретельно перемішайте томатну заливку, щоб прибрати з дна осад.

Банку прикрийте кришкою і поставте стерилізуватися в каструлю з водою на 15 хвилин.

Після стерилізації герметично закорковуємо банку кришкою і охолоджуємо в перевернутому вигляді під теплим рушником. На зберігання прибираємо заготовку у прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори у власному соку Помідори в томатній пасті Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку з томатною пастою