Помідори в томатній пасті на зиму – бюджетний і практичний варіант заготовки. Даний рецепт консервування помідорів в томатній пасті можна назвати класичним, так як він не припускає використання додаткових інгредієнтів у вигляді спецій. Завдяки цьому плоди зберігають свій свіжий смак і аромат, незважаючи на тривалість зберігання.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Томатна паста – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів в томатній пасті на зиму? Томати перебираємо, прибираємо в бік плоди з плямами і тріщинами. Щільні томати ретельно промиваємо холодною водою.
Літрову банку наповнюємо томатами. Укладаємо плоди як можна щільніше один до одного.
Приготуємо томатну заливку. У невелику ємність наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Далі додаємо в киплячу воду необхідну кількість томатної пасти, перемішуємо. Знову доводимо до кипіння. Якщо буде утворюватися піна, прибираємо її.
Коли заливка покипить пару хвилин, всипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо. Кип’ятимо томатну заливку ще кілька хвилин, потім додаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо газ.
В банку з томатами заливаємо гарячу заливку. Перед цим ретельно перемішайте томатну заливку, щоб прибрати з дна осад.
Банку прикрийте кришкою і поставте стерилізуватися в каструлю з водою на 15 хвилин.
Після стерилізації герметично закорковуємо банку кришкою і охолоджуємо в перевернутому вигляді під теплим рушником. На зберігання прибираємо заготовку у прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори у власному соку Помідори в томатній пасті Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку з томатною пастою