Для тих, хто не любить використовувати оцет в домашніх заготовках, є багато цікавих альтернатив. Наприклад, помідори легко законсервувати в яблучному соку. Закуска виходить соковитою і ароматною, з оригінальним маринадом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Яблучний сік – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори в яблучному соку без стерилізації, вибираємо стиглі і міцні помідори. Ретельно промиваємо їх, даємо трохи обсохнути.
Робимо невеликі проколи у підстави кожного помідора. Для цього зручно використовувати зубочистку.
Викладаємо помідори в чисту банку.
Заливаємо помідори окропом, вичікуємо 7-10 хвилин, після чого зливаємо воду.
Засипаємо ошпарені помідори сіллю і цукром.
Кип’ятимо яблучний сік і відразу ж заливаємо їм вміст банки доверху. Закриваємо кришкою. Залишаємо заготівлю остигати, після чого відправляємо на зберігання.
Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори гарячим способом Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму