Для тих, хто не любить використовувати оцет в домашніх заготовках, є багато цікавих альтернатив. Наприклад, помідори легко законсервувати в яблучному соку. Закуска виходить соковитою і ароматною, з оригінальним маринадом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Яблучний сік – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори в яблучному соку без стерилізації, вибираємо стиглі і міцні помідори. Ретельно промиваємо їх, даємо трохи обсохнути.

Робимо невеликі проколи у підстави кожного помідора. Для цього зручно використовувати зубочистку.

Викладаємо помідори в чисту банку.

Заливаємо помідори окропом, вичікуємо 7-10 хвилин, після чого зливаємо воду.

Засипаємо ошпарені помідори сіллю і цукром.

Кип’ятимо яблучний сік і відразу ж заливаємо їм вміст банки доверху. Закриваємо кришкою. Залишаємо заготівлю остигати, після чого відправляємо на зберігання.

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори гарячим способом Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму