Якщо з якихось причин небажано використовувати оцет при консервації помідорів на зиму, їх можна закатати в яблучному соку. Сік можна купити в магазині, головне стежити, щоб у ньому не було зайвого цукру. Також можна використовувати сік домашнього приготування.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Яблучний сік – 1 л
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати помідори в яблучному соку на зиму легко! Вибрати максимально стиглі помідори, оглянути на предмет пошкоджень. Помити помідори і обсушити на ситі.

Взяти дерев’яні зубочистки і зробити проколи у підстави плодів.

Скласти підготовлені томати в заздалегідь простерилизованную літрову банку.

Закип’ятити воду, влити в банку і залишити на 15 хв. Злити окріп і знову залити помідори окропом на 10 хв. Воду злити.

Всипати на помідори сіль, при бажанні можна покласти будь-які прянощі і спеції.

Закип’ятити яблучний сік, залити їм помідори в банці по самі плечі. Закатати і перевернути догори дном, закутати в теплий плед. Залишити до повного охолодження і винести в підвал.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту і без стерилізації Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму