Якщо з якихось причин небажано використовувати оцет при консервації помідорів на зиму, їх можна закатати в яблучному соку. Сік можна купити в магазині, головне стежити, щоб у ньому не було зайвого цукру. Також можна використовувати сік домашнього приготування.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Яблучний сік – 1 л
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати помідори в яблучному соку на зиму легко! Вибрати максимально стиглі помідори, оглянути на предмет пошкоджень. Помити помідори і обсушити на ситі.
Взяти дерев’яні зубочистки і зробити проколи у підстави плодів.
Скласти підготовлені томати в заздалегідь простерилизованную літрову банку.
Закип’ятити воду, влити в банку і залишити на 15 хв. Злити окріп і знову залити помідори окропом на 10 хв. Воду злити.
Всипати на помідори сіль, при бажанні можна покласти будь-які прянощі і спеції.
Закип’ятити яблучний сік, залити їм помідори в банці по самі плечі. Закатати і перевернути догори дном, закутати в теплий плед. Залишити до повного охолодження і винести в підвал.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту і без стерилізації Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму