Способів консервації помідорів величезна безліч. Їх можна солити, маринувати, фарширувати, робити аджику, салати, а закачування із зелених помідорів – це не тільки смачно, але і оригінально.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори зелені – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати зелені помідори часточками на зиму без стерилізації легко! Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку, перегородки і насіння. М’якоть перцю наріжте тонкою соломкою.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте.

Петрушку помийте, наріжте і змішайте її з сіллю.

Помідори помийте і наріжте тонкими часточками.

Всі інгредієнти, перець, помідори, цибулю, часник і зелень, перемішайте в емальованому посуді, додайте перець і оцет ще раз ретельно перемішайте. Накрийте салат кришкою і поставте в холодильник на добу.

Через добу розкладіть овочі з сухим стерилізованим банкам, закрийте кришками. Кришки попередньо прокип’ятіть. Приберіть заготовки в прохолодне місце, через пару тижнів часточки зелених помідор будуть повністю готові до вживання.

Приємного апетиту!

Гострі мариновані помідори Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори з цибулею Помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Різані помідори на зиму