Назва помідорів, загорнених за цим рецептом, говорить сама за себе – «шалені». Незвичайний вид консервації, з додаванням желатину, робить помідори ще більш соковитими і смачними. А різноманітність спецій і зелені додає помідорів пряний аромат.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Перець духмяний горошок – 2 – 4 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Желатин швидкорозчинний – 40 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори в желе на зиму обалденние. Стиглі томати замочуємо в холодній воді на 20-30 хвилин. Потім промиваємо під проточною водою і викладаємо на рушник, щоб помідори трохи обсохнули. Помідори розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку і нарізаємо помідори на часточки.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо півкільцями.

Часник чистимо, промиваємо, якщо зубки великі – розрізаємо їх навпіл. Кріп промиваємо, трохи обсушуємо і шаткуємо.

Банки для помідорів промиваємо харчовою содою, споліскують водою. Ставимо банки в духову шафу на решітку шийкою вниз і стерилізуємо при 110 градусах 7-10 хвилин. Після чого за допомогою прихвата дістаємо банки з духовки і даємо їм трохи охолонути. На дно банок викладаємо частину цибулі, часник, лавровий лист і перець горошком. Потім в банку щільно укладаємо помідори, зверху укладаємо знову трохи цибулі, нарізаної зелені і лавровий лист.

В невеликій ємності замочуємо желатин, додати 3-5 ст. л. води. Готуємо маринад: у каструлю наливаємо відфільтровану воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо до повного розчинення, проварюємо 3-4 хвилини. Після чого в гарячий маринад додаємо желатин, добре перемішуємо ложкою, щоб желатин розчинився в маринаді, в кінці додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.

Гарячий маринад наливаємо у банку, а потім банку ставимо стерилізуватися в каструлю з теплою водою, на дно якої застеляємо бавовняну серветку. Воду в каструлі доводимо до кипіння і стерилізуємо помідори 20 хвилин. Готові помідори закриваємо прокип’яченої кришкою, перевертаємо банку догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо банку на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані помідори в літрових банках мариновані Різані помідори Помідори в желатині на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори з часником Солодкі помідори на зиму