Щоб мариновані помідори добре зберігалися, у банки перед закатыванием додають аспірин. Цей препарат запобігає розвиток несприятливих бактерій і знижує ризик псування. Крім того, аспірин робить помідори особливо хрусткими і щільними.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (невеликого розміру) – 0.5 шт.
  • Морква (невеликого розміру) – 1 шт.
  • Буряк (невелика) – 0.5 шт.
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з аспірином на зиму. Готуємо сировина для маринування. Перець миємо та очищаємо від насіння і плодоніжки. М’якоть ріжемо тонкими смужками. Ріпчасту цибулю і часник чистимо від луски і промиваємо. Цибулю ріжемо на півкільця. Буряк і моркву очищаємо від шкірки і ретельне моєму. Морква ріжемо на тонкі кружечки, буряк – на тонкі півкруги. Петрушку і кріп миємо і просушуємо. Банки моєму содовим розчином, стерилізуємо разом з кришками будь-яким звичним способом.

В широкій каструлі нагріваємо воду до кипіння (об’єм води – орієнтовно 3-4 літра).

Поки вода нагрівається, ретельно миємо помідори від забруднень.

В підготовлені банки кладемо зелень, моркву, буряк, цибулю, часник. Додаємо лавровий лист і горошини чорного перцю.

Вода в каструлі вже закипіла – опускаємо в неї промиті помідори. Знижуємо Температуру плити до мінімуму, кипіння має практично відсутні. Витримуємо помідори в окропі десять хвилин виймаємо з допомогою шумівки.

Помідори відразу розміщуємо в банки поверх овочів і зелені.

Кладемо таблетки аспірину прямо в банку.

Для приготування маринаду вказану кількість води доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок і оцет. Перемішуємо і відразу заливаємо помідори в банках.

Банки закатуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном, щоб перевірити герметичність.

Закутуємо банки пледом або ковдрою і в такому положенні даємо їм повільно охолонути. Вже остиглі, банки можна прибрати в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з аспірином Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з часником на зиму Помідори на зиму