Щоб мариновані помідори добре зберігалися, у банки перед закатыванием додають аспірин. Цей препарат запобігає розвиток несприятливих бактерій і знижує ризик псування. Крім того, аспірин робить помідори особливо хрусткими і щільними.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (невеликого розміру) – 0.5 шт.
- Морква (невеликого розміру) – 1 шт.
- Буряк (невелика) – 0.5 шт.
- Петрушка – 2 – 3 гілки
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори з аспірином на зиму. Готуємо сировина для маринування. Перець миємо та очищаємо від насіння і плодоніжки. М’якоть ріжемо тонкими смужками. Ріпчасту цибулю і часник чистимо від луски і промиваємо. Цибулю ріжемо на півкільця. Буряк і моркву очищаємо від шкірки і ретельне моєму. Морква ріжемо на тонкі кружечки, буряк – на тонкі півкруги. Петрушку і кріп миємо і просушуємо. Банки моєму содовим розчином, стерилізуємо разом з кришками будь-яким звичним способом.
В широкій каструлі нагріваємо воду до кипіння (об’єм води – орієнтовно 3-4 літра).
Поки вода нагрівається, ретельно миємо помідори від забруднень.
В підготовлені банки кладемо зелень, моркву, буряк, цибулю, часник. Додаємо лавровий лист і горошини чорного перцю.
Вода в каструлі вже закипіла – опускаємо в неї промиті помідори. Знижуємо Температуру плити до мінімуму, кипіння має практично відсутні. Витримуємо помідори в окропі десять хвилин виймаємо з допомогою шумівки.
Помідори відразу розміщуємо в банки поверх овочів і зелені.
Кладемо таблетки аспірину прямо в банку.
Для приготування маринаду вказану кількість води доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок і оцет. Перемішуємо і відразу заливаємо помідори в банках.
Банки закатуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном, щоб перевірити герметичність.
Закутуємо банки пледом або ковдрою і в такому положенні даємо їм повільно охолонути. Вже остиглі, банки можна прибрати в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з аспірином Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з часником на зиму Помідори на зиму