Апетитні томати з яблуками відрізняються своїм незвичайним смаком, який залежить від сорту яблук. Більш солодкі сорти подарують помідорів особливий ніжний присмак, а більш кислі сорти посилять кислинку заготовки. У сукупності з духмяними спеціями і травами виходить дивна закуска, яка вдало доповнює стіл.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Яблука – 2 – 3 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 40 мл
  • Перець духмяний – 5 – 6 шт.
  • Кориця – 2 щіпки

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані помідори з яблуками? Візьміть чисті банки і додатково стерилізуйте їх. У кожну банку укладіть за чистою гілочці кропу і петрушки. Потім наповніть банки промитими і надколотыми в районі плодоніжки томатами приблизно до половини.

Яблука для заготівлі ретельно вимийте, очистіть їх від шкірки і обов’язково видаліть серцевину з них. Простіше всього це зробити за допомогою спеціального пристосування, як на фото.

В банки з помідорами щільно укладіть колечка яблук, а потім доповісте в кожну банку залишилися помідори.

Закип’ятіть в каструлі воду для розсолу. Залийте окропом банки з заготівлею і дайте їм настоятися протягом двадцяти хвилин під кришкою. Воду злийте і додайте до неї сіль, цукор, корицю, духмяний перець і оцет. Доведіть маринад до кипіння.

Банки з помідорами і яблуками залийте маринадом, після чого загорніть банки стерильними кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Потім приберіть банки на зберігання в зручне місце без доступу світла.

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках