Існує багато рецептів консервованих помідорів, вдалих серед них не так багато. Одним з вдалих можна вважати рецепт помідорів з гірчицею холодним способом без оцту. Приготувати помідори по цьому рецепту нескладно, а результат перевершить всі очікування: соковиті і смачні овочі швидко стануть вашим коронною стравою.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Вода – 2 л
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 7 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Кріп – 4 гілки
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 60 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати помідори з гірчицею холодним способом без оцту? Помідори перебрати, помити, просушити на кухонному рушнику.

Часник очистити. Кріп і листя хрону помити і просушити. Перець числи помити і очистити від насіння. Банки для закачування помідорів стерилізувати. У кожну банку покласти часник, кріп, листя хрону, перець чорний і запашний горошком, лаврове листя, очищений перець чилі. Щільно укласти в банку на спеції помідори.

Не невеликому вогні закип’ятити воду, додати сіль і цукор, дочекатися повного їх розчинення. Потім вогонь вимкнути.

В банку з помідорами всипати гірчичний порошок. Влити в банки готовий маринад. Накрити банки марлею, настоювати помідори тиждень до початку бродіння.

Обдати кришки для закрутки банок окропом, закрутити ними банки. Зберігати помідори з гірчицею холодним способом без оцту в підвалі або іншому прохолодному місці. Відмінна закуска до будь-якої страви готова!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з гірчицею на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на зиму Помідори холодним способом Солодкі помідори в літрових банках