Цвітна капуста також підходить для маринування і проявляє свої смакові властивості з іншого боку. Закачування з цвітної капусти і помідорів виглядають дуже апетитно і багаті корисних вітамінів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 – 1.5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Часник – 1 – 2 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори з кольоровою капустою на зиму, цвітну капусту помийте і розберіть на суцвіття.

Помідори краще взяти невеликого розміру, щільні і не перестиглі. Помийте їх, обсушіть і зробіть прокол зубочисткою біля плодоніжки.

Банки для закаток помийте і стерилізуйте.

В довільному порядку щільно укладіть в банки помідори і суцвіття капусти.

У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння.

Залийте кип’ятком овочі в банку, прикрийте стерилізованими кришками, але не закручуйте. Залиште овочі в окропі на 25-30 хвилин.

Потім злийте воду з банок назад в каструлю. Доповісте в банки по1-2 зубчики часнику і кілька горошин перцю.

Каструлю з маринадом поставте на вогонь, всипте сіль і цукор, розмішайте і варіть 5-7 хвилин після кипіння.

В кінці приготування влийте оцет.

Влийте маринад в банки і загорніть кришками. Банки переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Закачування зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом