Класика домашніх заготовок на зиму – це звичайно ж мариновані помідори. Зробити це під силу будь-якій господині. А цим нескладним рецептом помідорів з часником без стерилізації досить скористатися одного разу і в наступний раз ви без шпаргалок з легкістю його повторіть самі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 4 – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати помідори з часником на зиму без стерилізації? Помідори помийте і обсушіть. Тонкою проткніть зубочисткою кожен помідор в декількох місцях. Часник очистіть і натріть його на крупній тертці.

Далі підготуйте розсіл. Влийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор, одну столову ложку тертого часнику і лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння і варіть поки цукор і сіль повністю не розчиняться.

Банки для закаток помийте і стерилізуйте яким зручним вам способом. Щільно розкладіть помідори по банкам. З розсолу дістаньте лаврові лиття і залийте ним помідори. Банки прикрийте чистими кришками і залиште на 10-15 хвилин.

Потім злити розсіл назад в каструлю, доведіть його до кипіння.

В банки з помідорами розкладіть часник і залийте в них гарячий розсіл. Щільно закрийте кришками або загорніть банки закаточной машинкою. Гарячі закачування укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження, потім перенесіть помідори в прохолодне місце, де вони будуть зберігатися до зими.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з часником на зиму Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником