Останні роки маринування помідорів з морквяної бадиллям стало досить популярним, і все тому, що бадилля має особливий аромат і замінює в маринаді іншу зелень, надаючи помідорів особливий смак. Але цей смак консервація набуває тільки через 4-5 місяців, якраз до зими. Маринад готують і з лимонною кислотою, і з есенцією, і з оцтом, і з аспірином, а кількість цукру можна збільшити за своїм смаком. Маринуємо помідори в 1,5-літрових банках і зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 700 – 900 гр.
- Бадилля моркви (великі) – 3 гілки
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 75 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Вода – 0.75 л
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори з морквяної бадиллям на 1,5-літрову банку на зиму, вибираємо плоди невеликого розміру, зрілі і щільні, т. к. маринуємо помідори в 1,5-літровій банці, що зручно для невеликої сім’ї. Помідори промиваємо й обсушуємо серветкою.
Морквяну бадилля промиваємо холодною водою і також обсушуємо серветкою. Якщо у вас бадилля несвіжа, то заздалегідь замочуємо її в холодній воді.
Банку вимиваємо харчовою содою і стерилізуємо сухим методом (в духовці або мікрохвильовій печі), так буде надійніше для зберігання. На дно банки кладемо зазначені в рецепті спеції.
Потім в каструлі варимо маринад з розрахованого на обсяг заготівлі кількості води, цукру і солі. У киплячий маринад наливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
В банку викладаємо підготовлені помідори, перекладаючи їх гілочками морквяної бадилля. На 5 хвилин заливаємо помідори окропом і воду зливаємо.
Потім заливаємо помідори в банці гарячим маринадом і банку, накриваємо прокип’яченої кришкою. Стерилізуємо помідори за загальними правилами стерилізації заготовок протягом 25 хвилин від початку кипіння води в каструлі, на дно якої застеляємо рушником і ставимо нашу банку..
Потім банку щільно закорковуємо, перевіряємо герметичність закупорки і залишаємо на кухні до повного охолодження. Укутувати помідори не потрібно. Остиглу банку з помідорами, замаринувати з морквяної бадиллям, ставимо на зберігання в темне і прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори в літрових банках