Часто помідори не встигають дозріти восени і такі дрібні овочі викинути шкода. А адже з маленьких цілих зелених томатів можна приготувати смачну закатку.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори черрі (зелені) – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 9 ст. л.
  • Часник – 200 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати зелені помідори черрі на зиму, зелень вимийте, очистіть від шкірки часник і цибулю.

Банки ретельно помийте і стерилізуйте.

Часник і цибулю наріжте середніми шматками.

У помідорів видалити плодоніжку, помийте і складіть їх у таз.

В банки укладайте помідори, періодично перекладаючи цибулею, зеленню і часником. Покладіть по листку лаврушки.

У воді розмішайте цукор, сіль, рослинне масло і оцет, закип’ятіть, потримайте на вогні хвилину і перемішайте.

Влийте маринад в банки до верху.

В широкій каструлі пастеризують банки 15 хвилин, накривши прокип’яченими раніше кришками.

Дістаньте банки і відразу закрутіть. Переверніть і накрийте ковдрою на ніч.
Помідори можна дегустувати приблизно через 3 тижні.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори