Сьогодні ми з вами займемося консервацією помідорів черрі. Це солодкий сорт невеликих помідорів, який ідеально підходить як для вживання в свіжому вигляді, так і для консервації. В наші заготовки ми будемо додавати трохи солодкого перцю і ріпчастої цибулі – вони додадуть нашим помідорів більш насичений смак. Ще одна родзинка нашої заготовки – морквяна бадилля – вона додасть томатам новий незвичайний смак зелені.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори черрі – 600 – 700 гр.
- Бадилля моркви – 2 гілки
- Цибуля ріпчаста – 0.25 головок
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Часник – 1 – 2 головки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор з морквяної бадиллям. Помідори черрі промиваємо в проточній воді і акуратно відокремлюємо від гілочок, щоб не пошкодити плоди.
На дно простерилізованій банки укладаємо промиту і просушену морквяну бадилля, кільця ріпчастої цибулі, очищені зубки часнику і шматочки болгарського перцю.
Потім щільно укладаємо помідори черрі і заливаємо в банку окріп. Банку прикриваємо кришкою і залишаємо помідори на 15-20 хвилин.
Після закінчення відведеного часу воду з банки зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо і проварюємо 2-3 хвилини. В кінці варіння додаємо оцет, проварюємо ще хвилину і знімаємо маринад з вогню. Гарячий маринад заливаємо в банку і щільно закручуємо її прокип’яченої кришкою. Банку з помідорами перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, укривши її теплим пледом. Після чого прибираємо закатку на зберігання в темне прохолодне місце.
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з часником на зиму Помідори на зиму класичні