Помідори, заготовлені часточками, дозволяють мінімізувати витрату плодів: у таку закатку можна використовувати некондицію, попередньо вирізавши пригнічені частини томатів. Самі помідори виходять щільними, а цибулю хрустким. Їх можна додавати взимку при гасінні м’яса або овочів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Вода – 1,2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Петрушка – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори часточками з цибулею на зиму. Встановити каструлю з водою на плиту, всипати сіль і цукор, покласти перець і лавровий лист. Коли маринад закипить, вимкнути плиту і дочекатися його охолодження до теплого стану. При такому розкладі помідори не будуть розповзатися.

Зелень помити і обсушити. В простерилізовані банки покласти на дно по 1 листу хрону. Туди ж покласти по 1 парасольки кропу і по 2 гілочки петрушки.

Почистити часник, бажано тільки що знятий з грядки. Порізати навпіл кожен зубчик. Головки цибулі, почистити і порізати кільцями. Помідори вимити й обсушити, порізати на дольки. Заповнити банки помідорами, чергуючи їх з шарами часнику і цибулі.

Залити помідори в банках теплим маринадом до верху. Влити в кожну банку по 1 ч. л. рослинної олії і оцту.

Встановити банки в каструлю на рушник, влити воду і стерилізувати томати 15 хв.

Далі банки з помідорами закатати або закрутити кришками. Остудити закачування до кімнатної температури і зберігати в підвалі.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з хроном на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори на зиму