Помідори, начинені часником – оригінальний спосіб заготівлі улюблених овочів. Таке блюдо, безсумнівно, стане справжньою прикрасою святкового столу. Начинка у вигляді часнику відповідає не тільки за оригінальність візуальної складової заготовки, але і за її нові смакові нотки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати помідори з часником в попці легко! У першу чергу займемося стерилізацією банок. Для цього їх потрібно вимити з використанням харчової соди, сполоснути, після чого потримати над парою протягом 15 – 20 хвилин.

Кришки опускаємо в киплячу воду і кип’ятимо протягом 2-3 хвилин.

Після цього приступаємо до підготовки помідорів. Ретельно промиваємо їх, просушуємо.

Потім в районі плодоніжки робимо хрестоподібний надріз, в який ми будемо розміщати зубчики часнику.

На дно стерилізованою банки укладаємо начинені часником помідори.

Переходимо до приготування розсолу. Для цього потрібно взяти каструлю середнього розміру, всипати туди цукор, сіль.

Після того, як вода в каструлі закипить, вливаємо в неї оцет і знімаємо каструлю з вогню.

Розливаємо розсіл в банки з помідорами до самого верху і закочує банки кришками.

Перевертаємо наші заготовки догори дном, закутуємо ковдрою до їх повного остигання.

Зберігати такі заготовки краще в темному прохолодному місці.

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори класичні Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш