Вашій увазі представлений рецепт приготування повітряної шарлотки з грушами – неймовірно смачної домашньої випічки! Шарлотка з грушами – відмінна альтернатива класичної шарлотці. Додавання груш робить випічку більш ніжною і ароматною. Така шарлотка буде смачною як в охолодженому вигляді, так і відразу після приготування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Груша – 600 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Ванілін – 1 ст. л.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати повітряну шарлотку з грушами просто! На самому початку необхідно відокремити білки від жовтків. Білки поставте в холодильник. До жовтків всипте цукор, збийте міксером.
До білків додайте щіпку солі, збийте все блендером на низькій швидкості. Після цього всипте до білків ванільний цукор і цукрову пудру, продовжуйте все збивати до отримання стійкої білкової маси.
Акуратно з’єднайте жовтки і білки.
Просіяти пшеничне борошно і розпушувач, додати до решти інгредієнтів. Перемішайте тісто.
Груші промийте, очистіть від шкірки і насіння, порізати довільним чином.
Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла, далі помістіть туди велику частину тіста, зверху розподіліть груші. Зверху залийте їх рештою тестом. Надішліть майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Повітряна шарлотка з грушами готова!
Приємного вам чаювання!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами