Вашій увазі представлений рецепт приготування повітряної шарлотки з грушами – неймовірно смачної домашньої випічки! Шарлотка з грушами – відмінна альтернатива класичної шарлотці. Додавання груш робить випічку більш ніжною і ароматною. Така шарлотка буде смачною як в охолодженому вигляді, так і відразу після приготування.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Груша – 600 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ст. л.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати повітряну шарлотку з грушами просто! На самому початку необхідно відокремити білки від жовтків. Білки поставте в холодильник. До жовтків всипте цукор, збийте міксером.

До білків додайте щіпку солі, збийте все блендером на низькій швидкості. Після цього всипте до білків ванільний цукор і цукрову пудру, продовжуйте все збивати до отримання стійкої білкової маси.

Акуратно з’єднайте жовтки і білки.

Просіяти пшеничне борошно і розпушувач, додати до решти інгредієнтів. Перемішайте тісто.

Груші промийте, очистіть від шкірки і насіння, порізати довільним чином.

Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла, далі помістіть туди велику частину тіста, зверху розподіліть груші. Зверху залийте їх рештою тестом. Надішліть майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Повітряна шарлотка з грушами готова!

Приємного вам чаювання!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами