У звичну всім яблучну шарлотку внесемо різноманітність: додамо малину. Червоні ягоди не тільки забезпечать яскравість, але і додадуть приємний аромат і делікатну кислинку. Щоб випічка вийшла м’якою і соковитою, якісно збивайте яєчну основу – міксер буде найкращим помічником.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 1.5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Яблука (середнього розміру) – 3 – 4 шт.
  • Сода харчова – 12 ч. л.
  • Малина – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотка з малиною і яблуками в духовці? Малину завчасно промиваємо й обсушуємо. Також чинимо і з яблуками.

З яблук знімаємо шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками

Яйця розбиваємо в ємність для збивання, додаємо цукор і збиваємо міксером до отримання пишної світлої піни. Борошно просіваємо в окрему миску, змішати з содою і сіллю.

В яєчно-цукрову масу поступово додаємо борошняну суміш і замішуємо легке пишне тісто. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Якщо форма силіконова, можна не змащувати. У підготовлену форму виливаємо половину замішаного тіста. На тесті розкладаємо шматочки яблук.

Поверх яблук розкладаємо ягоди малини, залишивши небагато для прикраси поверхні.

Заливаємо рештою тестом і прикрашаємо ягодами малини.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з шарлоткою ставимо на середній рівень і випікаємо протягом сорока хвилин. Потім дверцята духовки трохи відкриваємо, духовку вимикаємо і даємо пирога так постояти ще п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Готову випічку дістаємо з духовки, звільняємо від форми, даємо охолонути. Прикрашаємо поверхню цукровою пудрою. Розрізаємо шарлотку на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з малиною Пироги Шарлотка Шарлотка без разрыхлителя Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками класична