Смачне і насичене повидло з абрикосів легко приготувати вдома і зберегти на зиму, при бажанні. Це смачне солодке повидло чудово поєднується млинцями, оладками і будь-якими іншими стравами. Густе повидло з абрикосів нагадає вам про літніх днях своїм ароматом і яскравим кольором.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Желатин харчовий – 40 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як почати готувати повидло з абрикосів з желатином? Підготуйте абрикоси до заготівлі повидла. Для цього відберіть цілі не пом’яті, можна переспілі, абрикоси.
Видаліть кісточки, а самі плоди розділіть навпіл і опустіть їх в каструлю. Додайте склянку води і проваріть абрикоси протягом п’ятнадцяти хвилин після закипання.
Коли абрикоси розм’якшаться, злити з них воду і дайте їм трохи охолонути. Після цього потрібно буде продовжити приготування джему.
Абрикоси подрібніть в пюре за допомогою блендера, додайте цукровий пісок з желатином в абрикосове пюре і ретельно розмішайте всі інгредієнти.
Поверніть ємність на плиту і продовжуйте варити повидло до загустіння, а потім розподіліть повидло по стерильним банкам і закатайте на зиму.
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з желатином Джем з абрикосів без кісточок Повидло з абрикосів на зиму