Низькокалорійна і корисна їжа при цьому повинна залишатися апетитною і смачною, тому пропонуємо приготувати ПП лазанью з куркою і кабачками. Кабачкова лазанья чудова альтернатива макаронних виробів, при цьому забираючи калорійні продукти, воно виходить легким і підходить людям, які стежать за своїм раціоном. Таке блюдо додасть енергію на весь день.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачок (молодий) – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Куряча грудка – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Йогурт або Кефір (йогурт без добавок) – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Томатна паста – 70 гр.
- Масло олію – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати ПП лазанью з куркою і кабачками. З лука зніміть шкірку, сполосніть і наріжте його дрібними шматочками.
Моркву очистіть, промийте і натріть крупно на тертці.
Куряче філе перекрутіть у фарш на м’ясорубці або блендері.
На розігріту сковороду налийте трохи олії і перекладіть всі підготовлені інгредієнти. Обсмажте до готовності, додайте томатну пасту і перемішайте. Потім засмажку 1 хвилину і вимикайте.
приготуємо Соус менш калорійний і значно більш корисний, ніж класичний. В мисці з високими краями з’єднайте яйце, йогурт і мускатний горіх.
Посоліть, поперчіть і ретельно розмішайте і збийте блендером.
Листи макаронів замінять пластини шинку. Вимийте овоч, обсушіть рушником, відріжте у нього хвостики і наріжте вздовж тонкими пластами.
На дно жароміцної форми налийте трохи соусу.
Викладіть 1/2 пластин кабачків, місцями накладаючи один на інший.
зверху Розподіліть начинку з фаршу і овочів.
Решту кабачків розкладіть по верху і залийте соусом.
Посипте сиром рівномірно поверхню страви.
Поставте форму в гарячу духовку і готуйте при 190 градусах 30-40 хвилин до рум’яної скоринки. Розріжте корисну лазанью на порції гострим ножем і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Курячі грудки з кабачками Лазанья ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків