Такий салат особливо сподобається тим, хто дотримується правильного харчування або сидить на дієті. Всі інгредієнти салату поза сумнівів корисні і поживні, а разом становлять дуже гармонійний смак. Важливий момент, на який хочеться звернути увагу: при виборі консервованого тунця перевагу рекомендується віддати якісному продукту з «чистим» складом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Помідори черрі або Помідори свіжі – 200 гр.
  • Яйце (варене) – 2 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати ПП салат з тунцем? Готуємо продукти для салату.

Для цього попередньо відварюємо яйця до щільного жовтка протягом 10-12 хвилин.

Листя зеленого салату необхідно ретельно промити і обсушити рушником.

Помідори також промиваємо й обсушуємо.

Банку з консервованим тунцем розкриваємо, тунець прямо в банку трохи розминаємо виделкою, щоб він розпався на волокна. Для зниження калорійності страви рекомендується використовувати консервований тунець у власному соку, а не в маслі.

Авокадо промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки, витягаємо кісточку.

М’якоть нарізаємо невеликими кубиками.

Помідори черрі ріжемо навпіл. Якщо використовуєте звичайні помідори, їх потрібно нарізати невеликими кубиками.

Листя зеленого салату рекомендується рвати руками на шматки середнього розміру.

Яйця очищаємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Складаємо в салатницю рвані листя зеленого салату, помідори, яйця, авокадо, тунець.

Зверху в салатницю висипаємо сіль за смаком і збризкуємо все лимонним соком, перемішуємо. Салат готовий. Подавати до столу рекомендується відразу після приготування, щоб продукти не втратили своєї свіжості і вітамінної користі.

Приємного апетиту!

Новости