Неймовірно смачний рецепт, який відповідає всім принципам правильного харчування, – шарлотка з ніжною яблучно-бананової начинкою. Рисове борошно відмінно заміняє пшеничне, роблячи блюдо низькокалорійним, але при цьому дуже апетитним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Рисова мука біла – 250 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Масло – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати ПП шарлотка з рисового борошна просто! Яйця збиваємо до отримання піни. Для зручності можна використовувати міксер або блендер.

До яєць додаємо мед і розтоплене вершкове масло. Знову збиваємо.

Поступово всипаємо рисову муку. Соду гасимо лимонним соком. Ретельно перемішуємо тісто.

Нарізаємо яблука кубиками і банани часточками. Форму устеляємо пергаментом або фольгою, щоб обійтися без використання олії. Рівномірно викладаємо фрукти.

Яблучно-банановий шар посипаємо ванільним цукром і корицею.

Заливаємо начинку тістом і відправляємо шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Дістаємо шарлотку і даємо трохи охолонути, акуратно викладаємо на тарілку і нарізаємо. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без цукру Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці