Неймовірно смачний рецепт, який відповідає всім принципам правильного харчування, – шарлотка з ніжною яблучно-бананової начинкою. Рисове борошно відмінно заміняє пшеничне, роблячи блюдо низькокалорійним, але при цьому дуже апетитним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Банан – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Рисова мука біла – 250 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Масло – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати ПП шарлотка з рисового борошна просто! Яйця збиваємо до отримання піни. Для зручності можна використовувати міксер або блендер.
До яєць додаємо мед і розтоплене вершкове масло. Знову збиваємо.
Поступово всипаємо рисову муку. Соду гасимо лимонним соком. Ретельно перемішуємо тісто.
Нарізаємо яблука кубиками і банани часточками. Форму устеляємо пергаментом або фольгою, щоб обійтися без використання олії. Рівномірно викладаємо фрукти.
Яблучно-банановий шар посипаємо ванільним цукром і корицею.
Заливаємо начинку тістом і відправляємо шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Дістаємо шарлотку і даємо трохи охолонути, акуратно викладаємо на тарілку і нарізаємо. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без цукру Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці