Сьогодні шарлотку готують як в якості десерту, так і в якості несолодкого основного блюда. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт несолодкої шарлотки з капустою припаде до смаку всім. Шарлотка готується з доступних продуктів, які у всіх знайдуться вдома.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт шарлотки з капустою і кефірі простий у приготуванні! Підготуйте необхідні продукти для капустяної шарлотки.

Нашаткуйте дрібно капусту. Викладіть на добре розігріту сковороду. Обсмажте. Посоліть капусту. Відставте в бік.

В глибоку ємність розбийте одне яйце і добре збийте вінчиком.

Вилийте кефір. Добре перемішайте.

Додайте сіль і спеції за смаком. Ретельно розмішайте.

Просійте борошно з розпушувачем через сито і в кілька прийомів введіть в тісто.

Акуратними рухами перемішайте.

Форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Частина тесту перекладіть, добре розрівняйте.

Зверху викладіть смажену капусту і залийте збитими яйцями.

Зверху залийте другою частиною тіста. Розрівняйте силіконової лопаткою.

Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку, випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Перевірити на готовність. Форму вийміть з духовки і дайте шарлотці охолонути. Акуратно перемістіть на блюдо.
Пиріг виходить дуже смачним і ароматним! Приємного вам апетиту! Шарлотку подають як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка на кефірі