Маннік на кефірі поширений десерт, який відомий нам з дитинства. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини. Простий рецепт вийде навіть у початківця кулінара. Ласуни, які не люблять манну кашу навіть і не помітять в багатошаровій ненависну манку і будуть просити добавки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кефір – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку на кефірі з манкою і яблуками? Підготуйте необхідні інгредієнти. У глибоку миску висипте манну крупу, цукровий пісок і ванільний цукор, залийте кефіром. І залиште для набухання на 30 хвилин.

добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини.

Натріть на крупній тертці або наріжте будь-яким способом, але краще дрібніші.

Яблука перемістіть в ємність і залийте лимонним соком, добре перемішайте, щоб яблука не потемніли.

В набряклу манну крупу, додайте курячі яйця, добре перемішайте, висипте розпушувач, розмішайте тісто.

Додайте заздалегідь підготовлені яблука, ретельно розмішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися в тесті.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть папером для випічки.

Викладіть тісто у форму і розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте шарлотку в добре розігріту духовку на 40 хвилин.

Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасити цукровою пудрою. Шарлотка виходить ідеальною по структурі. Отримуйте задоволення від смачного повітряного десерту. Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на кефірі з яблуками