Рецепт прісного тіста на сметані для пиріжків повинен бути в кулінарних нотатках у кожної господині, адже саме таке тісто готується просто і швидше, ніж дріжджове. Його справедливо відносять до варіантів на швидку руку. Тісто зручно в роботі, легко розкочується в тонкий лист і пиріжки виходять ніжними і рум’яними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування прісного тіста на сметані для пиріжків простий у приготуванні! Спочатку підготуйте простий набір продуктів для замісу прісного тіста на сметані, адже вони завжди є в наявності у кожної господині, а сметана підійде навіть з вичерпаним терміном придатності.

В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно пшеничне вищого сорту.

Потім в борошно розбийте одне куряче яйце, тільки не холодне, і насипте сіль.

Потім до борошні перекладіть сметану. Жирність сметани для тесту може бути будь-якою.

Заміс тіста почніть виделкою або ложкою. Коли борошно забере всю рідину і замішувати буде важко, продовжите заміс рукою.

Замішують тісто до тугий і еластичної консистенції і поки воно не буде прилипати до долоні.

Замішане тісто скачайте колобком, перекладіть в окремий посуд, прикрийте шматочком харчової плівки і на 1 годину поставте в холодне місце, щоб набухла клейковина борошна, що зробить тісто еластичним і податливим. Після закінчення цього часу прісне тісто на сметані буде готове, і ви можете формувати з нього пиріжки з будь-якою начинкою.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на сметані для пиріжків