Рецепт прісного тіста на сметані для пиріжків повинен бути в кулінарних нотатках у кожної господині, адже саме таке тісто готується просто і швидше, ніж дріжджове. Його справедливо відносять до варіантів на швидку руку. Тісто зручно в роботі, легко розкочується в тонкий лист і пиріжки виходять ніжними і рум’яними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Сметана – 200 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування прісного тіста на сметані для пиріжків простий у приготуванні! Спочатку підготуйте простий набір продуктів для замісу прісного тіста на сметані, адже вони завжди є в наявності у кожної господині, а сметана підійде навіть з вичерпаним терміном придатності.
В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно пшеничне вищого сорту.
Потім в борошно розбийте одне куряче яйце, тільки не холодне, і насипте сіль.
Потім до борошні перекладіть сметану. Жирність сметани для тесту може бути будь-якою.
Заміс тіста почніть виделкою або ложкою. Коли борошно забере всю рідину і замішувати буде важко, продовжите заміс рукою.
Замішують тісто до тугий і еластичної консистенції і поки воно не буде прилипати до долоні.
Замішане тісто скачайте колобком, перекладіть в окремий посуд, прикрийте шматочком харчової плівки і на 1 годину поставте в холодне місце, щоб набухла клейковина борошна, що зробить тісто еластичним і податливим. Після закінчення цього часу прісне тісто на сметані буде готове, і ви можете формувати з нього пиріжки з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки!