З величезним задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачною пшеничної каші, приготовленої на молоці та воді. Текстура каші виходить досить ніжною. Чудовий варіант для ситного корисного сніданку. Приготуйте, і ваші домашні не залишаться байдужими!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 0,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Пшенична крупа – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пшеничної каші на молоці та воді? Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги.

Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

Промиту крупу викладіть в каструлю. Після чого відміряйте необхідну кількість питної води і влийте в каструлю, додайте трохи солі.

Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин.

Після чого влийте необхідну кількість молока попередньо зігрітого до теплого стану.

Знову доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу ще 15 хвилин.

Коли рідина практично вбереться – каша буде готова.

У готову кашу додайте необхідну кількість вершкового масла.

Перемішайте і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

Приготовану пшеничну кашу на молоці та воді розкладіть по порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на воді і молоці