Хочу поділитися цікавим і незвичайним рецептом надзвичайно смачною і яскравою пшеничної каші, приготовленої з гарбузом на молоці. Таку кашу можна подати на сімейний святковий сніданок. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбуз – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Пшенична крупа – 1 ст.
- Мед – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пшеничної каші з гарбузом на молоці? Гарбуз невеликого розміру гарненько вимийте. Акуратно зріжте капелюшок і вичистити серцевину з насінням.
З допомогою столової ложки вичистити м’якоть так, щоб стінки гарбуза були однакового середнього розміру.
добре розігрійте Сковороду і викладіть шматочок вершкового масла.
М’якоть гарбуза наріжте невеликими кубиками. Викладіть на розігріту сковороду. Трохи обсмажте.
Додайте мед за смаком. Але це не обов’язково.
Обсмажте ще кілька хвилин.
Потім влийте необхідну кількість молока і доведіть до кипіння.
Відміряйте необхідну кількість пшеничної крупи. Ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою. Викладіть в сковороду, додайте сіль та цукровий пісок. Ретельно перемішайте і прогрійте 10 хвилин, постійно помішуючи.
У підготовлену гарбуз викладіть вміст сковороди, рівномірно розподіливши.
Зверху накрийте фольгою і поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30 хвилин.
Яскраву ароматну пшеничну кашу з гарбузом на молоці розділіть на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша з гарбузом Пшенична каша на молоці