Зараз любителів каші з ячної крупи трохи, хоча каша дуже смачна і корисна. Ячна крупа (дроблена перловка) позбавляє від алергії, виводить шлаки і усуває відкладення жиру в організмі. Якщо вершкове масло замінити рослинним, то таку кашу можна їсти в піст. Готуємо в мультиварці «Панасонік». Інгредієнти відміряємо мультистаканом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 2.5 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати ячну кашу в мультиварці Панасонік легко! Спочатку підготуйте продукти для приготування ячної каші.

Розраховане кількість крупи насипте в густе сито і промийте її під проточною водою.

Промиту крупу перекладіть в чашу приладу. Налийте в крупу молоко, насипте щіпку солі і цукор і лопаткою ці інгредієнти перемішайте.

Кришку мультиварки закрийте. Встановіть програму «Гречка» або «Молочна каша». За промовчанням буде 40 хвилин. Потім увімкніть кнопку «Старт».

Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку, покладіть шматочок вершкового масла і кашу з маслом добре перемішайте. Дайте каші настоятися під закритою кришкою 30 хвилин або залиште на режимі «Підігрів» на 1-2 години.

Приготовану в мультиварці «Панасонік» ячну кашу розкладіть в порційні тарілки і можете подати до столу. Для дітей можете кашу полити згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Каші Ячна каша Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці в мультиварці