Среднепористый хліб з рум’яною скоринкою і пухким, але стійким м’якушкою. Добре йде і з супами, і як основа для бутербродів. За цим рецептом виходить буханець вагою близько 750 грамів. Процес замісу тіста пропонуємо провести окремим етапом на відповідній програмі – це дозволить спостерігати за тестом, а при бажанні зручно і насіння спецій або додати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 280 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пшенично-житній хліб в хлібопічці Мулинекс? Від загального зазначеної кількості води відміряємо півсклянки і нагріваємо до теплої температури. Додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок і добре розмішуємо. Залишаємо опару на п’ятнадцять – двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Пшеничне і житнє борошно просіваємо через сито.
В чашу вливаємо залишок води, рослинне масло, додаємо сіль і додаємо опару.
Поверх висипаємо просіяне борошняну суміш. Ставимо чашу в хлібопічку.
Вибираємо, відповідно до інструкції, режим перемішування або замісу тіста. Протягом роботи цієї програми всі компоненти змішаються і утворюється м’яке тісто, скатанное в кулю.
Тепер вибираємо швидку програму випічки хліба (час програми – 2,5 години), вказуємо вага 750 грам і задаємо бажану ступінь піджареної скоринки. Натискаємо кнопку «Старт» – почнеться розстойки і випічки хліба. Кришку на даному етапі відкривати не можна.
Після того, як час випікання закінчиться, і хлібопічка звуковий сигнал, чашу з готовим хлібом вже можна діставати.
Чашу обережно перевертаємо і витягаємо буханець. З дна вироби акуратно витягаємо лопасть для замісу тіста гаком. Кладемо хліб на решітку і даємо йому повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці