Среднепористый хліб з рум’яною скоринкою і пухким, але стійким м’якушкою. Добре йде і з супами, і як основа для бутербродів. За цим рецептом виходить буханець вагою близько 750 грамів. Процес замісу тіста пропонуємо провести окремим етапом на відповідній програмі – це дозволить спостерігати за тестом, а при бажанні зручно і насіння спецій або додати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 280 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пшенично-житній хліб в хлібопічці Мулинекс? Від загального зазначеної кількості води відміряємо півсклянки і нагріваємо до теплої температури. Додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок і добре розмішуємо. Залишаємо опару на п’ятнадцять – двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Пшеничне і житнє борошно просіваємо через сито.

В чашу вливаємо залишок води, рослинне масло, додаємо сіль і додаємо опару.

Поверх висипаємо просіяне борошняну суміш. Ставимо чашу в хлібопічку.

Вибираємо, відповідно до інструкції, режим перемішування або замісу тіста. Протягом роботи цієї програми всі компоненти змішаються і утворюється м’яке тісто, скатанное в кулю.

Тепер вибираємо швидку програму випічки хліба (час програми – 2,5 години), вказуємо вага 750 грам і задаємо бажану ступінь піджареної скоринки. Натискаємо кнопку «Старт» – почнеться розстойки і випічки хліба. Кришку на даному етапі відкривати не можна.

Після того, як час випікання закінчиться, і хлібопічка звуковий сигнал, чашу з готовим хлібом вже можна діставати.

Чашу обережно перевертаємо і витягаємо буханець. З дна вироби акуратно витягаємо лопасть для замісу тіста гаком. Кладемо хліб на решітку і даємо йому повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Житній хліб без солоду в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці