Пиріг з абрикосами на кефірі – це м’який і ароматний десерт з соковитою начинкою. Адже в розпал літа так хочеться порадувати рідних домашньою випічкою! Такий пиріг приготувати легко і досить швидко, а універсальне тісто дозволить пофантазувати з начинкою. Залишиться тільки вибрати час для чаювання!

Пиріг з абрикосами на кефірі простий і швидкий рецепт

Порада: Обираючи кефір, можна не звертати уваги на відсоток жирності, а ось відбираючи абрикоси, краще взяти не надто переспілі, щоб кісточка легко відділялася.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Абрикоси – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з абрикосами на кефірі? Для початку підготуємо всі продукти, щоб вони були під рукою.

Почнемо готувати пиріг з абрикосовою начинкою. Для це промиваємо абрикоси і даємо їм підсохнути.

Потім розрізаємо їх наполовину, прибираємо непотрібну кісточку і ділимо абрикос на кілька невеликих частин.

Тепер приступимо до приготування тіста. Для початку топимо масло в невеликій ємності на пару, а після даємо йому охолонути до кімнатної температури.

В окремій тарілці змішуємо кефір та яйця. Додаємо сюди ж цукор і топлене масло.

Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера або ж вручну, щоб цукор повністю розчинився. Борошно просіваємо і додаємо до неї сіль, соду і ванілін. Невеликими порціями вводимо борошно в тісто, постійно перемішуючи, стежачи, щоб не виникло зайвих грудочок. У результаті повинна вийти маса, схожа на не дуже жирну сметану.

Розігріваємо духову піч при температурі 180 гр. і виливаємо в змащену маслом форму 1/3 нашого тесту. Всередину його викладаємо абрикоси.

Повторимо так ще 2 рази. Вийде 3 шари тіста і 3 шару абрикосової начинки. Відправляємо наш пиріг запікатися на 30 хв., а потім ставимо його вище, щоб верх краще зарум’яниться, приблизно на 15 хв. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і в такому вигляді залишаємо пиріг до охолодження.

Дістаємо пиріг, поділяємо на шматочки і насолоджуємося неповторним смаком. Приємного апетиту!

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі виходить просто чудовим, а готується дуже швидко. Навіть починаюча господиня впорається на ура! Порадуйте своїх рідних і близьких ароматним пирогом з фруктовою начинкою!

Порції: 8

Час готування: 45 хв.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло – 50 гр.
  • Абрикоси – 400 гр.
  • Розпушувач – 1 пк.
  • Ванілін – щіпка
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо абрикоси. Для цього промиємо їх, разрежем на половинки і виймаємо кісточку. Тепер ріжемо абрикоси на 3 часточки.

Крок 2. Включаємо духовку на 180 градусів, щоб вона встигла розігрітися.

Крок 3. Розтоплюємо масло на паровій бані.

Крок 4. В тарілці змішуємо кефір, яйця, цукровий пісок і віником трохи збиваємо, щоб розійшовся цукор.

Крок 5. Вводимо в суміш топлене масло і перемішуємо.

Крок 6. Тепер додаємо борошно, просіваючи її через сито і, постійно помішуючи, розпушувач і ванілін. І трохи змішуємо всю масу міксером. Тісто вийде як густа сметана.

Крок 7. Форму протираємо маслом як слід. Тісто ділимо на дві-три частини.

Крок 8. Викладаємо першу частину і вкладаємо в нього абрикоси, закриваємо другим шаром тіста і викладаємо залишилися абрикоси, трохи вдавлюючи.

Крок 9. Ставимо пиріг в духовку на 40 хв. Перевіряємо готовність зубочисткою.

Приємного апетиту!

Пиріг з абрикосами на кефірі в мікрохвильовці

Якщо на випічку немає часу, але так хочеться зробити приємний сюрприз рідним, то мікрохвильовка може стати відмінним рішенням. Пироги в ній готуються швидко, а виходить нічим не гірше, ніж з духовки. Головне вибрати правильну начинку! А соковиті абрикоси підходять як не можна краще!

Порції: 6

Час готування: 30 хв.

Склад:

Тісто:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Кефір – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Начинка:

  • Абрикоси – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. В окремій ємності збиваємо яйця та цукровий пісок до утворення легкої пінки.

Крок 2. Тепер додаємо до цієї суміші сметану, просіваємо в тісто борошно і ввозимо розпушувач. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Крок 3. Фрукти співаємо і розрізаємо на половину. Виймаємо кісточки, а потім розрізаємо абрикоси на невеликі часточки.

Крок 4. Форму для мікрохвильовки змащуємо рослинним маслом, і щільно укладаємо дно абрикосами.

Крок 5. Зверху покриваємо їх тістом, рівномірно розподіляючи його по формі для випічки.

Крок 6. Пиріг відправляємо в мікрохвильову піч на 10 хв., потужність встановлюємо на 900 вт.

Крок 7. Готові пиріг охолоджуємо і дістаємо з форми. Перевертаємо так, щоб абрикоси опинилися зверху і пиріг розрізаємо на шматочки.

Приємного апетиту!

Новости