Простий рецепт швидкої випічки з аличею. Основа пирога – пісочне тісто, начинка соковита, алича, очищена від кісточок. Розсипчастий корж відмінно поєднується з вологими плодами. При подачі обов’язково даємо пирогу охолонути і посипаємо його зверху цукровою пудрою. Вона не тільки прикрасить випічку білою млою, але і дасть додаткову солодкість, яка дуже до речі для кислої аличі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Алича – 400 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Для приготування пирога з аличею в духовці швидко і смачно м’яке вершкове масло розтираємо з звичайним цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця в масляну масу і збиваємо все разом міксером до однорідності.

Поверх отриманої маси просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Консистенція тесту буде схожа на густу сметану.

Аличу миємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки.

Форму для випічки застеляємо промасленим пергаментом, виливаємо тісто. На тісто викладаємо аличу шкіркою вниз, зрізом вгору. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі пирога.

Ставимо форму з тестом в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько півгодини. Готовий пиріг дістаємо, повністю остуджуємо, посипаємо поверхню цукровою пудрою. Розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного аппетита!

Пироги