Ефектний пиріг, який не лише здивує зовнішнім виглядом, але і потішить приємним поєднанням хрусткого тіста і соковитою вишні. Попередньо ягоду обов’язково звільняємо від кісточок. При подачі готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою – вона не тільки огріхи поверхні приховає, але і вигідно відтінятиме кислинку вишні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 3 склянки
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 5 – 6 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з вишнями Равлик? У миску кладемо борошно, сіль, додаємо ванільний цукор, розпушувач, перемішуємо. Холодне вершкове масло натираємо на тертці, змішуємо з сухою сумішшю в крихту.
Додаємо сметану, замішуємо тісто.
Оформляємо з тіста кулю і залишаємо його на столі на 10 хвилин для «відпочинку».
Розкачуємо тісто в пласт розміром приблизно 40 на 40 сантиметрів. Розрізаємо на смужки шириною по 7-8 сантиметрів. Виходить 5-6 смужок в підсумку. Викладаємо на смужки очищену від кісточок вишню.
Посипаємо вишню крохмалем і цукром, защипуємо краю смужок.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в неї вийшли «ковбаски» у вигляді спіралі. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять-сорок хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має зарум’янитися.
Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути. Потім нарізаємо шматочками поперек спіралей – виходить красивий апетитний зріз.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на сметане Пироги