Ефектний пиріг, який не лише здивує зовнішнім виглядом, але і потішить приємним поєднанням хрусткого тіста і соковитою вишні. Попередньо ягоду обов’язково звільняємо від кісточок. При подачі готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою – вона не тільки огріхи поверхні приховає, але і вигідно відтінятиме кислинку вишні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 3 склянки
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 5 – 6 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з вишнями Равлик? У миску кладемо борошно, сіль, додаємо ванільний цукор, розпушувач, перемішуємо. Холодне вершкове масло натираємо на тертці, змішуємо з сухою сумішшю в крихту.

Додаємо сметану, замішуємо тісто.

Оформляємо з тіста кулю і залишаємо його на столі на 10 хвилин для «відпочинку».

Розкачуємо тісто в пласт розміром приблизно 40 на 40 сантиметрів. Розрізаємо на смужки шириною по 7-8 сантиметрів. Виходить 5-6 смужок в підсумку. Викладаємо на смужки очищену від кісточок вишню.

Посипаємо вишню крохмалем і цукром, защипуємо краю смужок.

Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в неї вийшли «ковбаски» у вигляді спіралі. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять-сорок хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має зарум’янитися.


Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути. Потім нарізаємо шматочками поперек спіралей – виходить красивий апетитний зріз.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на сметане Пироги